ING ziet veel overnamekandidaten

ING presenteerde begin deze week naast zijn lijst van favoriete aandelen van de Benelux ook een lijst van potentiële overnamekandidaten die genoteerd staan op de Amsterdamse beurs, verdeeld over 5 categorieën. Naast bekende namen staan er ook een aantal verrassingen op, waarvan de kans volgens de analisten groot is dat zij worden overgenomen.

Overnamekandidaten

ING heeft naast zijn favorietenlijst ook een aantal mogelijke overnamekandidaten op een rij gezet, verdeeld over 5 categorieën; groot, middelgroot-groot, middelgroot, laag-middelgroot en laag.

<a href='/aandeel/291-grontmij'> Grontmij </a>-kantoor
Grontmij overnamekandidaat

Volgens de analisten zijn Ziggo, Grontmij , Galapagos en CSM bedrijven waarvan de kans groot is dat ze binnen niet al te lange tijd worden overgenomen. Sommige namen zijn niet verrassend. Zo nam UPC-eigenaar Liberty Global eind maart een belang van 12,65% in Ziggo, terwijl de eigenaren van Ziggo juist hun inbreng in het bedrijf recent fors hebben teruggebracht.

De tweede categorie zijn bedrijven waarvan de kans middelgroot tot groot is dat zij worden overgenomen. Hierin zitten AMG , Brunel , TNT Express en Unit4. TNT Express zag een overname door UPS dit jaar nog worden afgeketst, maar ING verwacht dus dat er nog meer kapers op de kust zijn.

Middelgrote overnamekans

Verder vallen Aperam , Fagron , KPN en TomTom in de categorie aandelen waarvan de kans middelgroot is dat zij worden overgenomen. TomTom wordt regelmatig genoemd in het geruchtencircuit, maar vooralsnog is er nog nooit een concreet bod op het bedrijf gedaan.

Daarnaast zijn Besi, Exact en USG People NV aandelen waarvan de kans laag tot middelgroot is dat zij worden overgenomen. Exact zit momenteel in een overgangsfase richting meer online oplossingen, maar als zij dit succesvol weten af te ronden zou het een interessante overnamekandidaat kunnen zijn.

Kleine kans

Tot slot zijn Wolters Kluwer , Wessanen , Sligro , Ten Cate , Ordina , Nutreco, Kendrion , Imtech , Heijmans , Beter Bed , Bam, Ballast Nedam , Ahold , Acomo en Aalberts bedrijven waarvan de kans klein is dat ze worden overgenomen, maar iets wat volgens ING niet mag worden uitgesloten.