Uitbreiding Liberty Global in Ziggo was te verwachten

De forse participatie van het Amerikaanse Liberty Global in Ziggo was volgens RTLZ te verwachten. Liberty Global kondigde donderdag aan dat het 25,3 miljoen aandelen Ziggo in heeft gekocht. De totale som hiervan komt neer op 632,5 miljoen euro. Hiermee heeft Liberty Global 12,65 procent van Ziggo’s aandelen in beheer.

Strategische zet

Liberty Global noemt de aankoop van het belang een strategische zet in een markt waar het ook al UPC beheert (UPC is een dochterbedrijf van Liberty Global ). Liberty Global noemt de aankoop van de aandelen ook al vanwege het dividendrendement zeer aantrekkelijk. De Amerikanen taxeren het actuele dividendrendement op 7,3 procent. Ze baseren dit hoge dividend op de veronderstelling dat Ziggo dit jaar voor zo’n 370 miljoen euro aan dividenden uit zal gaan keren.

Liberty Global zal de aankoop van de aandelen deels financieren via een lening en deels via contanten die op haar balans staan.

Ziggo en UPC gaan samen tegen KPN

Deelneming was te verwachten

RTLZ-econoom Merijn Doggen stelt dat het zeker te verwachten was dat de kabelbedrijven meer tot elkaar zouden komen. Doggen stelt dat Ziggo en UPC nu een sterkere vuist kunnen maken tegen hun grote concurrent KPN . Ziggo en UPC zijn nu nog vooral lokaal actief terwijl KPN in heel Nederland aanwezig is.

Het aandeel Ziggo sloot donderdag 12,90 procent in de plus op 27,43 euro.