Hernieuwbare energie springt na rapport van Chevron dicht bij overname van $ 3 miljard

.

  • Renewable Energy Group Inc . (NASDAQ:REGI) steeg met 35 % in nabeurshandel na een rapport dat Chevron (NYSE:CVX) vergevorderde besprekingen voert om de biodieselproducent voor ongeveer $ 3 miljard over te nemen.
  • Chevron (CVX) heeft het over het betalen van $ 61,50/aandeel voor hernieuwbare energie, volgens een Bloomberg-rapport. Er is geen definitief akkoord bereikt en de voorwaarden kunnen veranderen.
  • Het nieuws komt nadat Bloomberg woensdag meldde dat de Renewable Energy (REGI) opties aan het onderzoeken was, waaronder een mogelijke verkoop, na overnamebelangen te hebben ontvangen. De potentiële deal vertegenwoordigt dinsdag een premie van bijna 90 % ten opzichte van de aandelenkoers van REGI, vóór het nieuws over een mogelijke overname.
  • Het bedrijf zet grondstoffen om in brandstof op locaties in de VS en Duitsland, maar zijn biodieselmarges zijn geschaad door hogere sojabonenkosten, zei Bloomberg.

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Ames volgens de analisten uit op 3.3 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 3.24 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Renewable Energy Group Inc in beeld plus taxaties 2021

    fundamenteel onderzoek

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 183 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 3.32 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 18.42 te liggen.

    Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.91 procent op.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 2.4 miljard dollar. 16

    Het aandeel staat om 16.19 0.03 procent hoger op 61.14 dollar.

    Historische beurskoersen Renewable Energy Group Inc

    fundamenteel onderzoek renewableenergygroupinc

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.