Lockheed Martin beëindigt overeenkomst van $ 4,4 miljard om Aerojet Rocketdyne over te nemen

.

 • Lockheed Martin (NYSE:LMT) zei dat het zijn overeenkomst van $ 4,4 miljard voor de aankoop van Aerojet Rocketdyne (NYSE:AJRD) heeft beëindigd.
 • De beslissing komt nadat de Amerikaanse Federal Trade Commission eind vorige maand een rechtszaak had aangespannen om een ??voorlopig bevel te verkrijgen om de overname te blokkeren, zei Lockheed in een verklaring.
 • De FTC stemde vorige maand met 4-0 voor een bevel om de transactie te blokkeren op antitrustredenen, en zei dat de "deal Lockheed de mogelijkheid zou geven om andere defensie-aannemers af te sluiten van de kritieke componenten die ze nodig hebben om concurrerende raketten te bouwen."
 • "Onze geplande overname van Aerojet Rocketdyne zou de hele industrie ten goede zijn gekomen door meer efficiëntie, snelheid en aanzienlijke kostenbesparingen voor de Amerikaanse overheid", zei Lockheed Martin CEO James Taiclet in een verklaring. "We hebben echter vastgesteld dat in het licht van de acties van de FTC het beëindigen van de transactie in het beste belang is van onze belanghebbenden."
 • De bedrijven ontvingen in februari een tweede verzoek van de FTC over de combinatie. De combinatie deed wat wenkbrauwen fronsen omdat het nee zou geven. 1 defensieaannemer Lockheed, eigendom van Aerojet, dat 70 % van de raketmotoren voor vaste brandstoffen en andere voortstuwingsproducten produceert die worden gebruikt in wapens, van antiballistische raketten tot lucht-luchtraketten.
 • "We hebben vertrouwen in onze toekomstige prestaties met een indrukwekkende achterstand die meer dan drie keer zo groot is als onze jaarlijkse omzet en een sterke macro-economische omgeving die onze portfolio ondersteunt", zei Aerojet in een persbericht nadat Lockheed de beëindiging van de deal aankondigde.
 • Vorige week verhoogde Jefferies zijn rating om te kopen van neutraal op Aerojet, daarbij verwijzend naar de zelfstandige fundamenten van het bedrijf.
 • De "waarderingsprijzen in een potentiële dealbreak in plaats van fundamentals, met een korting van 25 % voor de peer group", schreef Jefferies-analist Greg Konrad vorige week in een notitie. Konrad verlaagde zijn koersdoel voor AJRD van $ 49 naar $ 47. AJRD wordt verhandeld tegen 9,4X FY21 EV/EBITDA, een korting van 25 % voor de groep versus een historische gemiddelde korting van 10 %.
 • De beëindiging van de deal komt te midden van een schijnbaar gevecht in de bestuurskamer bij Aerojet. Aerojet-houder Steel Holdings, waartoe ook uitvoerend voorzitter Warren Lichtenstein behoort, zei eerder deze maand zeven bestuurders voor te dragen aan de raad van bestuur van het bedrijf, waaronder vier gevestigde exploitanten.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Bethesda over dit jaar ligt volgens de analisten op 66.01 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2021 toen de omzet 67.04 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Lockheed Martin in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 7.13 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 26.84 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 16.05.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 11.31 dollar. Lockheed Martin 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2.63 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de luchtvaart- & defensiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.83 procent op.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 120.2 miljard dollar. 15

  Het aandeel sloot maandag op 430.81 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Lockheed Martin

  historische koersen lockheedmartin

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.