ABN AMRO start opnieuw met het volgen van uitzenders

ABN AMRO is onlangs opnieuw begonnen met het volgen van bedrijven in de Nederlandse uitzendsector. Volgens de zakenbank bieden de verbeterende economische omstandigheden kansen voor uitzenders. De analisten zijn te spreken over zowel Randstad , Brunel als USG People NV , maar laatstgenoemde is volgens hen in de afgelopen maanden te veel in waarde opgelopen.

Randstad

Randstad heeft van ABN AMRO een koopadvies gekregen. De analisten stellen vast dat de herstructurering in zowel Frankrijk als Nederland zich uit lijkt te betalen, terwijl in België nog voor het eind van dit jaar een reorganisatie in gang wordt gezet.

Verder wijzen de analisten op de synergiedoelstellingen en fiscale voordelen door de integratie van onderdelen van USG People NV , die volgens hen goed haalbaar zijn. Zo zal de winstmarge in Frankrijk dankzij een extra fiscaal voordeel 25 miljoen euro zijn. Zodoende schatten de analisten dat dit alles tezamen de winstmarge van Randstad 0,13% zal opkrikken, zelfs als er rekening wordt gehouden met de hogere marketingkosten.

De positieve houding van ABN AMRO ten opzichte van Randstad is ook het gevolg van de operating leverage, die de conversatieratio een impuls moet geven. Doordat recente macro-economische data in zowel Europa als de VS sterk zijn verbeterd, is volgens de analisten daarmee de vraag naar arbeidskrachten ook gestegen.

Dit zal een impuls zijn voor de omzetgroei van Randstad . ABN AMRO rekent voor 2014 op een omzetgroei van 32% en voor 2015 op 25%. Doordat daarbij de variabele kosten daarbij relatief laag zijn, werkt dit volgens de analisten sterk door in de winst van Randstad .

ABN AMRO besluit tot slot door te stellen dat Randstad wordt verhandeld met een korting van 10% ten opzichte van het historisch gemiddelde. De free cash flow yield is daarbij 7,6% en de analisten verwachten dat Randstad in 2015 schuldenvrij is. Zij hebben het koersdoel voor het aandeel vastgesteld op 56 euro.

Brunel

De analisten hebben voor Brunel eveneens een koopadvies afgegeven. Zij wijzen erop dat Brunel binnen de wervings- en selectiesector beschikt over een uniek zakelijk model. Het bedrijf bedient klanten namelijk op twee manieren.

Waar de focus regionaal ligt op sectoren als de olie- en gasindustrie, maar ook mijnbouw en auto-industrie, detacheert Brunel tegelijkertijd specialisten over de grens in landen als Duitsland, België en Canada.

Een groeimotor voor Brunel kan volgens ABN AMRO de energiesector worden, die momenteel goed is voor 59% van de omzet en nog altijd op jaarbasis 15% groeit. De analisten denken wel dat de omzet uit offshore projecten in 2013 maar 6% zal bijdragen aan de omzet, tegen 22% in 2012.

Verder stellen de analisten dat Brunel uitstekend is gepositioneerd in zowel Nederland als Duitsland. Waar er in Duitsland sprake zal zijn van dubbelcijferige groeicijfers, verwacht ABN AMRO voor Nederland ondanks prijsdruk een groei.

Zowel de koers-winstverhouding als EV-EBITDa-ratio van het aandeel liggen in lijn met het historisch gemiddelde. Voor 2014 en 2015 voorzien de analisten een opwaarts potentieel van 10%. ABN AMRO heeft zodoende het koersdoel voor Brunel vastgesteld op 53 euro.

USG People NV

Voor USG People NV luidt het advies van ABN AMRO ‘houden’. Volgens de analisten heeft het uitzendconcern door het afstoten van een groot deel van zijn activiteiten in onder meer Spanje en Italië meer focus gerealiseerd.

USG People NV beschikt volgens de analisten echter over onvoldoende schaalgrootte in Frankrijk en Duitsland, terwijl het volgens hen gebaat zou zijn bij een nog sterker geconcentreerde aanpak in de Benelux. In laatstgenoemde regio heeft het uitzendconcern namelijk over de afgelopen jaren structureel marktaandeel verloren vanwege focus op marges.

Tot slot wijst ABN AMRO erop dat de koers van USG People NV tussen september en november is verdubbeld. De analisten stellen dat zelfs wanneer er rekening wordt gehouden met een omzetgroei in 2014 van 37%, het aandeel wordt verhandeld met een premie van 10% in vergelijking met het tienjaars historisch gemiddelde.