Favoriete aandelen 2014 voor Piper Jaffray

Piper Jaffray heeft recent zijn favorietenlijst voor 2014 bijgesteld. De analisten wijzen er in hun nieuwe rapport onder meer op dat ondanks stijgende rentes, De ‘shutdown’ in de VS en zorgen over het beëindigen van het steunprogramma, de S&P 500 in november een ‘all time high’ bereikte. Piper Jaffray blijft dan ook voor 2014 positief over de aandelenmarkten en voorzien een voortzetting van de kapitaalstroom van vastrentende activa in aandelen.

Piper Jaffray geeft net als andere analisten de voorkeur aan aandelen in de sectoren technologie, financiën, industrie en consumenten. Van de aandelen die de analisten hebben opgenoemd worden er hieronder een aantal uitgelicht.

Apple

Apple staat bovenaan de lijst van Piper Jaffray van favoriete aandelen voor 2014. Een van de redenen dat de analisten zou positief zijn is dat het aandeel in 2013 is achtergebleven. De analisten zien daarnaast 2014 als een jaar waarin nieuwe producten gelanceerd zullen worden, waaronder de iPhone 6, iWatch en een Apple televisie.

Verder zien de analisten voor de korte termijn meer katalysatoren in de vorm van winstgroei in december en de toevoeging van China Mobile voor de iPhone. Verder ontvangen aandeelhouders momenteel een dividendrendement van 2,4%, maar Piper Jaffray verwacht dat dit in 2014 verhoogd zal worden. De analisten hebben het koersdoel voor Apple vastgesteld op 640 dollar.

Novavax

Novavax is een biofarmaceutisch bedrijf maakt gebruik vanrocombinant nanodeeltjes technologie om vaccins te ontwikkelen voor een breed scala aan infectieziekten. Momenteel heeft het bedrijf zes kandidaat-vaccins in klinische studies, waarbij een zevende (hondsdolheid) in gereedheid wordt gebracht voor een fase 1 studie later dit jaar.

Piper Jaffray heeft voor Novavax een koersdoel uitstaan van 7 dollar.

Starbucks

Koffieketen Starbucks blijft als merk groeien alsook met het aantal winkels. Dor een agressieve groeistrategie heeft het nu meer dan 18.000 winkels verdeeld over 60 landen.

Aandeelhouders van Starbucks ontvangen momenteel een dividendrendement van 1,3%. Piper Jaffray verwacht dat de koers in 2014 zal stijgen richting de 89 dollar.