Ballast Nedam bouwt Hospital in Curaçao

SONA (Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen) heeft vorige week financial close bereikt voor de bouw van Hospital Nobo Otrabanda (HNO) in Curaçao. Daarmee is het design & construct-contract met Ballast Nedam definitief en kan de bouw van het nieuwe ziekenhuis van start gaan.

Na een internationale aanbesteding werd Ballast Nedam medio 2012 geselecteerd op basis van de economisch meest voordelige inschrijving. Vervolgens werd begin dit jaar het contract met SONA gesloten. De overheid van Curaçao heeft in augustus 2013 het project naar een alternatieve locatie in de wijk Otrabanda verwezen. Na een intensieve locatiestudie is nu financial close bereikt. Het contract heeft een waarde van ruim 108 miljoen euro (USD 135,6 miljoen).

In het project werkt Ballast Nedam samen met haar lokale partner op Curaçao OeverZaaijerLyongo architecten, EGM architecten uit Dordrecht en de adviseur voor de technische installaties Valstar Simonis. Het ziekenhuis zal 300 bedden krijgen en een omvang van circa 40.000 m2. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage voor 535 auto's. n het eerste kwartaal van 2014 zullen de plannen worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het ziekenhuis zal op 31 december 2016 bouwkundig worden opgeleverd.