Sligro neemt Rooswinkel over

Sligro Food Group N.V., gevestigd te Veghel en Rooswinkel Horeca Groothandel B.V., gevestigd te Roermond, delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van de groot­ handelsactiviteiten van Rooswinkel door Sligro . De omzet van Rooswinkel wordt grotendeels bezorgd, maar er is ook een kleine zelfbedieningsafdeling. Analisten hebben op basis hiervan geen adviezen gewijzigd of koersdoelen aangepast.

Overnamesom niet bekend

Rooswinkel realiseerde in 2013 een omzet van ruim € 30 miljoen. Er zijn op fulltime basis circa 120 medewerkers werkzaam, die bij Sligro Food Group in dienst zullen treden. Rooswinkel richt zich vooral op horeca en institutionele klanten. Dit sluit naadloos aan bij de foodservice ­activiteiten van Sligro Food Group. Partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de hoogte van de koopsom. Sligro Food Group verwacht dat de overname vanaf 2015 zal bijdragen aan de winst per aandeel. Het jaar 2014 zal vooral in het teken staan van de integratie.

Beoogd wordt immers de activiteiten van Rooswinkel in de eerste helft van 2014 te integreren in de bestaande infrastructuur van Sligro Food Group, voor namelijk in de onlangs geopende nieuwe Bezorg­ servicevestiging in Venray. De zelfbedieningsafdeling zal worden opgenomen in de Sligro ­vestiging te Roermond. Het marktaandeel in de foodservicemarkt van Sligro Food Group zal naar verwachting toenemen met circa 0,5%.