De grootste techbelangen van Carl Icahn

Carl Icahn behoort samen met uiteraard Warren Buffett tot de grote goeroes in de beleggerswereld. Recent kwam Icahn weer in het nieuws door het verlies van zijn rivaal Bill Ackman met betrekking tot Herbalife. Ackman had in 2012 een shortpositie in het aandeel van ruim 1 miljard dollar en verloor hier gigantisch mee. Ackman dacht dat het aandeel Herbalife in zou storten omdat het op een pyramide-constructie gebaseerd zou zijn.

Carl Icahn kwam recent in het nieuws in verband met de verkoop van een belang van ruim 30 miljoen dollar aan staalaandelen net voordat de regering Trump aankondigde om grote importheffingen te gaan instellen.

Xerox

Carl Icahn heeft ruim 24,7 miljoen aandelen Xerox . Dit komt neer op een waarde van circa 721 miljoen dollar. Over de afgelopen 6 maanden verloor het aandeel ruim 6 procent. Icahn steunt Darwin Deason, één van de grootste beleggers in Xerox . Deason wil graag de raad van bestuur van Xerox vervangen omdat zij een bod van Fuji op 50 procent van de aandelen blokkeren. Deason stelt dat de huidige raad van bestuur al ruim 17 jaar haar aandeelhouders tegenwerkt.

Conduent

Conduent is een hele onbekende naam voor de meeste beleggers. Dit bedrijf, gevestigd in New Jersey, richt zich op automatisering in de financiële, medische en commerciële sectoren. Conduent komt weer voort uit een afsplitsing van Xerox . Icahn bezit ruim 19,8 miljoen aandelen van dit bedrijf, dit komt neer op een waarde van ruim 384 miljoen dollar. Over boekte over 2017 een nettowinst van 67 miljoen dollar (31 cent per aandeel, 2016: 29 cent per aandeel).

Paypal Holdings

Icahn heeft ruim 8 miljoen aandelen Paypal, dit is zo'n 588 miljoen dollar waard. In het derde kwartaal had Icahn echter ruim 20 procent meer aandelen. Het aandeel Paypal won sinds oktober ruim 30 procent. Paypal kwam de laatste tijd vaak in het nieuws omdat eBay van plan zou zijn om Paypal in te ruilen voor het Amsterdamse Adyen. Beleggingsbedrijf Robert W. Baird maakt zich hier weinig zorgen over want ze stellen dat ook al zou eBay voor Adyen kiezen dat dit weinig impact zou hebben op de groei van het bedrijf op de langere termijn. Analist Colin Sebastian stelde dat de transacties van Paypal bij eBay toch al omlaag gingen. Recent kwam in het nieuws dat Paypal een patent heeft aangevraagd voor de snellere cryptotechnologie.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.