Xerox neemt Groupe CT over voor onbekend bedrag

  • Xerox (X + 4,1%) heeft Groupe CT overgenomen, een onafhankelijke leverancier van documentbeheer in Oost-Canada.
  • "We blijven onze aanwezigheid in de Noord-Amerikaanse markt voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB) uitbreiden", aldus Mike Feldman, president van Americas Operations and Global Document Services bij Xerox . "Met de expertise en het leiderschap van Groupe CT op het gebied van documentbeheerdiensten in combinatie met ons portfolio van werkplekoplossingen, zijn we goed geplaatst om MKB-bedrijven te bedienen die zich richten op het versnellen van een roadmap voor digitale transformatie."
  • Dit is de tweede overname van het bedrijf, gericht op de Canadese MKB-markt, in maart 2020 heeft het bedrijf Digitex gekocht, een onafhankelijke dienstverlener, software en technologieprovider in West-Canada.
  • De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

    De omzet van het bedrijf uit Norwalk over dit jaar komt uit op 7.23 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 7.02 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Xerox in beeld plus taxaties 2020

    koersdata

    Xerox printer Utrecht Uithof ©

    Xerox
    Xerox


    Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 350 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 1.88 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 13.04.

    Fors dividend Xerox

    De consensus van het dividend ligt op 1.01 dollar per aandeel. Xerox 's dividendrendement is dus 4.12 procent. Het doorsnee dividendrendement van de hardwaresector ligt op een zeker aantrekkelijke 1.61 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 5.21 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 34 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 27 dollar.

    Koershistorie Xerox 2007-2021

    koersdata xerox

    Het aandeel sloot woensdag op 24.52 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.