Hogere beurs raakt Aegon, markt schrikt

Het fors lagere nettoresultaat van Aegon over 2013 laat de markt schrikken. Rond het middaguur verliest het aandeel 6,33 procent op 6,34 euro. Het aandeel voert hierdoor samen met Randstad (-8 procent) de lijst van AEX -dalers aan.

Over 2013 daalde Aegon ’s nettoresultaat met 46 procent van 1,58 miljard euro naar 849 miljoen euro. Vooral in het vierde kwartaal daalde het nettoresultaat fors: van 227 miljoen euro naar 174 miljoen euro. Wel zag het bedrijf over het afgelopen jaar haar omzet met 5 procent stijgen tot 7,15 miljard euro.

Kerncijfers Aegon 2013

<a href='/aandeel/1-aegon'> Aegon </a> resultaten 2013, jaarresultaten <a href='/aandeel/1-aegon'> Aegon </a>

Bestuursvoorzitter Alexander Wynaendts spreekt van een lastig vierde kwartaal in verband met grote uitkeringen door o.a. branden. Daarnaast had Aegon veel van haar kapitaal naar boven toe gehedged waardoor het bedrijf niet kon profiteren van de recente beursstijgingen.

Toelichting Alexander Wynaendts over resultaten Aegon 2013

11 cent div. per aandeel in het vooruitzicht

“We stellen een slotdividend voor van 11 eurocent per aandeel. Dit is in lijn met onze eerder gecommuniceerde doelstelling van het betalen van een aantrekkelijk dividend, in wat onzekere economische tijden blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat we met de genomen maatregelen, de kracht van het bedrijf en een sterke kapitaalpositie kunnen inspelen op de toenemende vraag van onze klanten” zo meldt Aegon op haar website.