Koersdoelen Air France stijgen op

Het optimisme over het aandeel Air France-KLM Air France-KLM is de laatste maanden, net zoals de beurskoers, fors gestegen. Vandaag tikt de koers op een niveau van 10,50 euro haar hoogste niveau over de afgelopen 12 maanden aan. In de afgelopen weken werden er diverse koersdoel van ruim 11 euro voor het aandeel afgegeven. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande 25 adviezen staat echter op 9,61 euro, dus onder de huidige koers.

Meer optimisme

Bij de analisten van Goldman Sachs gaat het koersdoel naar een piek van 11,70 euro bij een herhaald kopenadvies. Het enthousiasme van de Amerikaanse zakenbank is vooral gestoeld op de forse kostenbesparingen van het bedrijf in 2013. Tevens wordt geduid op de wellicht lagere brandstofkosten waardoor dan de operationele resultaten zouden kunnen stijgen.

Ook bij Commerzbank verhogen ze het koersdoel fors: van 7,10 naar 10 euro. Dit bij een herhaald houdenadvies. De analisten stellen dat ondanks de druk op de prijzen het bedrijf mede door haar kostenbesparingen wellicht haar marges op peil kan houden. Voor 2014 verhogen de analisten hun winsttaxaties. Voor de langere termijn zijn de analisten echter sceptisch over het aandeel.

Koers Air France-KLM Air France-KLM afgelopen 12 maanden

grafiek aandeel Airfrance <a href='/aandeel/20-air-france-klm'> Air France-KLM </a>

De stevige koersperformance van het aandeel is voor de langere termijn beleggers echter nog maar een klein doekje voor het bloeden. In de onderste grafiek ziet u de koers vanaf 2005, destijds rond de 12 euro. Medio 2007 had aandeel haar alltime high van ruim 34 euro. De huidige koers is nu nog maar amper een derde van haar top. Tot en met 2008 betaalde het bedrijf dividenden uit, het gemiddelde rendement daar op was circa 2 procent.

Koers Air France-KLM Air France-KLM totale historie

koers AirFrance <a href='/aandeel/20-air-france-klm'> Air France-KLM </a>