BNP Paribas ziet kansen voor chemiesector door aantrekkende vraag

BNP Paribas stelt vast dat de voor Europese chemiesector ongunstige wisselkoerseffecten naar de achtergrond zullen verdwijnen dankzij een positieve ontwikkeling van de vraag. Vooralsnog hebben de analisten een vrij conservatieve houding aangenomen voor de adviezen die zij hebben afgegeven voor aandelen binnen de sector, waarin BASF als een van de favoriete aandelen geldt.

BNP Paribas verwacht dat er een aantal bedrijven zullen zijn die gaan profiteren van de aantrekkende vraag, maar blijft vooralsnog behoudend. Zo hebben de analisten alleen voor BASF een ‘outperform-advies’ uitstaan, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 84 euro.

De analisten hebben met name houdadviezen afgegeven, zoals voor Yara Int. . Wel zien zij meer opwaarts potentieel voor de koers. Zodoende is het koersdoel dan ook verhoogd van 225 Noorse Kronen naar 235 Noorse Kronen.

Ook voor Linde en Symrise luidt het advies ‘neutral’, waarbij koersdoelen uitstaan van respectievelijk 140 euro en 37 euro.

Voor K+S Group is BNP Paribas niet te spreken en staat het advies dan ook op ‘underperform’, met een koersdoel van 14 euro. Het is daarmee het enige verkoopadvies dat de analisten voor een bedrijf binnen de chemiesector hebben afgegeven.

Sectorfavoriet

Ook binnen de sector geldt BASF als een van de favoriete aandelen, al met het enkele grote concurrenten voor zich dulden. Dit is te wijten aan de 4 verkoopadviezen die voor BASF zijn afgegeven, waar concurrenten veel minder negatieve adviezen hebben gekregen. Bij BASF staan daar echter ook 10 houd- en 16 koopadviezen tegenover, waardoor de consensus licht positief is.

Opvallend is echter dat de koers-winstverhouding van BASF aanzienlijk lager ligt. Waar DuPont op een k/w van 19,9 noteert, Bayer op 17,9 en DSM zelfs op 29,9, heeft BASF een k/w van 13,8. Dit suggereert dat het aandeel ten opzichte van zijn concurrenten goedkoop is gewaardeerd. Daarbij heeft het aandeel met 3,3% een hoger dividendrendement dan zijn directe sectorgenoten.

Op de huidige koers van 78,84 euro zien analisten nog wel enig opwaarts potentieel. Zij hebben gemiddeld een koersdoel uitstaan van 83,79 euro, hetgeen en verwacht rendement genereert van 6,3%.