Analisten zien ideaal instapmoment voor USG People

Deze week maakte brancheorganisatie ABU bekend dat het aantal uitzenduren als de omzet van uitzendbedrijven in de afgelopen maand is gestegen. Dit biedt kansen voor beursgenoteerde Nederlandse uitzenders. De analisten van ING zien dit ook en stellen dat het nu een goed moment is om in te stappen bij USG People NV . Op basis van de consensus is het aandeel echter niet de sectorfavoriet.

ABU maakte dinsdag bekend dat het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren in maart is gestegen met 3%. In administratieve sectoren was de stijging op jaarbasis 5%, terwijl de technische sectoren eveneens een stijging van 5% noteerden. In de industrie steeg het aantal uitzenduren met 1%. Hiermee zet de uitzendsector het herstel dat in het najaar van 2013 is ingezet voort.

Goed instapmoment USG People NV

ING heeft op dezelfde dag als dat ABU zijn rapport heeft uitgebracht zijn koersdoel voor USG People NV opwaarts bijgesteld van 13,50 euro naar 15 euro. Volgens de analisten is het een goed moment om in te stappen, aangezien het aandeel na een uitverkoop 19% van zijn waarde heeft verloren.

Daarbij wijzen de analisten ook op de tekenen van een verder herstel van de Nederlandse uitzendmarkt en verwachten zij dat USG People NV daarin voorop zal lopen. Mede daarom heeft ING voor het aandeel een koopadvies uitstaan.

Kijkende naar de consensus voor USG People NV blijkt dat ING niet alleen staat in zijn positieve opinie. In totaal staan er 8 koop- en 2 verkoopadviezen uit. Geen van de analisten heeft een houdadvies afgegeven, wat de consensus echter nog altijd positief maakt.

De koers van het aandeel heeft in de afgelopen maand veel van zijn waarde verloren. Stond USG People NV op 6 maart nog op een koers van 14,10 euro, momenteel noteert het aandeel op circa 11,50 euro. Dit is dus een daling van ruim 18%.

Analisten, waaronder die van ING, zien echter nog voldoende opwaarts potentieel. Met een gemiddeld koersdoel van 12,85 euro rekenen zij op een rendement van 11,7%. ING ziet met zijn koersdoel van 15 euro zelfs een opwaarts potentieel van 30,4%.

Brunel sectorfavoriet

Binnen de uitzendsector is USG People NV op basis van de consensus echter niet het favoriete aandeel. Die eer moet het laten aan Brunel , waarvoor 5 koop-, 3 houd en geen verkoopadviezen uitstaan.

Daarbij zien analisten nog wel enig opwaarts potentieel voor het aandeel. Met een koersdoel van 47,90 euro is het verwacht rendement 5,3%.