Standard Chartered en Barclays favoriet voor Citigroup

De analisten van Citigroup hebben recent de Britse bankensector nader onder de loep genomen. Volgens de marktvorsers zijn er in de sector positieve trends waarneembaar in kredietverlening en de kwaliteit van de activa. Voor de sector blijven de analisten voorlopig wel neutraal, maar zien zij voor zowel Standard Chartered als Barclays kansen.

Standard Chartered en Barclays aantrekkelijk

Standard Chartered is volgens Citigroup een aantrekkelijk aandeel, maar de recent gepresenteerde resultaten zullen volgens de analisten zorgen voor druk op de koers. Citigroup hanteert voor het aandeel een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 1550 pence.

Ook voor Barclays hanteert Citigroup een ‘buy-advies’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 345 pence. Volgens de analisten ligt de focus op wat de bank gaat vertellen tijdens de investeerdersdag in mei.

In lijn met de sector

Voor HSBC en Lloyds Banking hanteert Citigroup een ‘hold-advies’, wat in lijn ligt met het advies dat de analisten hanteren voor de sector in zijn geheel.

Voor HSBC rekent Citigroup op een robuust eerste kwartaal. De focus zal echter liggen op de kapitaalvereisten. De analisten hanteren voor het aandeel een koersdoel van 685 pence.

Citigroup stelt voor Lloyds dat de verbeteringen van de netto rentemarge nog zal moeten blijken. Zij hanteren voor het aandeel een koersdoel van 82 pence.

RBS op verkopen

Citigroup heeft het minst vertrouwen in Royal Bank of Scotland en heeft dan ook het advies op ‘sell’ staan. Volgens de analisten moeten beleggers op korte termijn rekening houden met risico’s die gepaard gaan met de implementatie van de nieuwe strategie. Citigroup heeft voor het aandeel een koersdoel afgegeven van 270 pence.