Omzet Heijmans op hoogste niveau ooit aldus analisten

Beleggers in het aandeel Heijmans kunnen vermoedelijk rekenen op een forse dividenduitkering. Kijkende naar de gemiddelde verwachting van de analistentaxatiess heeft het aandeel Heijmans nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de taxatie van de dividenduitkering op 1.32 euro. Het aandeel's dividendrendement komt dus op 7.5 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2.73 procent.

Historische dividendrendementen Heijmans

financiële analyse

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 1.5 per jaar relatief gering te typeren.

Dividend kleine compensatie beleggers

Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden heeft nu een verlies van 77 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 33 procent. De impact van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger zeer zwaarwegend.

Dividenden baten weinig

financiële analyseDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Heijmans

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met buitenlandse aandelen. Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak niet lonend om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. Normaliter kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Doorgaans kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

De omzet van het bedrijf uit Rosmalen over dit jaar komt uit op 2.62 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens het analistengilde dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2023 toen het bedrijf 2.12 miljard euro binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten Heijmans in beeld plus taxaties 2023

beurskoers

Heijmans Dordrecht Dordtse Kill ©

Heijmans
Heijmans


De meeste analisten rekenen voor 2024 op een nettowinst van 97 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Heijmans 's resultaat per aandeel op een winst van 3.78 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 4.66 te liggen.

Recentste taxaties rond de 16 euro

Laatste adviezen:
 • ING
 • Beleggers Belangen
 • ING
  Deze effectenhuizen brachten onlangs taxaties voor het aandeel naar buiten.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 414.53 miljoen euro.

  Historische koersen Heijmans afgelopen 17 jaar

  beurskoers heijmans

  Afgelopen maandag sloot het aandeel op 17.6 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.