Aandeel Aperam noteert met premie in metaalsector

Het Nederlandse aandeel Aperam koerst nu met één van de hoogste Shiller PE-ratio's van de metaalproducenten. Voor een aandeel wordt nu circa 95 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Zodoende kost het aandeel royaal hoger dan het gemiddelde aandeel uit de metaalsector dat nu zo'n 17 maal de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese metaalproducenten

historische koersen

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese metaalproducenten gemiddeld 27 procent hoger staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die 16 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van -170 en de Europese staat op 23. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 5,42 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 4,48 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aperam in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 346 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4,04 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,74 te liggen.

Fors dividend Aperam

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,97 euro verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 5,01 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de metaalproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Jongste koersdoelen rond de 52 euro

De laatste 3 adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van JP Morgan, Goldman Sachs en Societe Generale

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aperam 's totale beurswaarde 3,06 miljard euro.

Koershistorie Aperam 2007-2018

koersdata aperam

Om 9.07 koerst het aandeel 0,86 procent lager op 39,33 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.