Analistenkorps noemt Tesla Motors geen goedkoop aandeel

De koers van het aandeel Tesla Motors lijkt nu te hoog te zijn. De meeste analisten noemen het aandeel Tesla Motors op dit niveau momenteel overgewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 14 analisten geanalyseerd. De adviezen voor het aandeel bestaan uit: 5 keer verkoop, 4 keer houd en geen koopadviezen. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 294,38 dollar. Dit is circa 1 procent meer dan de huidige koers van 319,5 dollar.

Veel onzekerheid waarderingen Tesla Motors

historische koersen

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 19,68 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 11,76 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 1,19 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 6,86 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op -46,57 te liggen.

Dividendbetalingen door Tesla Motors worden niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 326 dollar

ABN AMRO, Morgan Stanley en Independent Research gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Tesla Motors's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 51,62 miljard dollar.

Koershistorie Tesla Motors van 2007 tot 2018

koersgrafieken teslamotors

Om 19.48 staat het aandeel 0,82 procent lager op 319,5 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.