Scepsis over Tesla, analisten duiden op terugval orders

De volatiliteit van het aandeel Tesla Motors blijft enorm hoog. Bij ieder officieel bericht of tweet van topman Elon Musk zien we het aandeel meestal heftig reageren. Ondanks de forse bewegingen noteert het aandeel vrijwel gelijk aan een jaar terug: rond de 310 dollar. Recent verlaagde analist Rajvindra Grill van researchhuis Needham & Co. zijn taxaties voor het aandeel. De analist duidt dat er veel orders voor de nieuwe Tesla Model 3 geannuleerd worden. Ook vermoed de analist dat het animo voor de Model S en de Model X tanende is, mede door de opkomst van de concurrentie.

Ook JP Morgan voorziet een terugval van de vraag en sluit niet uit dat het aandeel dit jaar nog 40 procent kan dalen. Roger McNamee van onderzoekshuis Elevation stelt dat de reacties van topman Musk over de perikelen bij Tesla juist olie op het vuur gooien.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 19,77 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 11,76 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2018

aandeel

De analisten rekenen voor 2018 op een nettoverlies van 1,2 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 6,83 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op -43,51.

Analisten gaan er niet van uit dat Tesla Motors over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een magere 1 procent.

Jongste koersdoelen rond de 310 dollar

De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Barclays , Independent Research en Nomura Securities.

Tesla Motors's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 48,01 miljard .

Koershistorie Tesla Motors 2007-2018

aandeel teslamotors

Het aandeel staat om 17.43 2,88 procent lager op 297,18 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.