Aandeel Air France-KLM behoorlijke underperformer laatste jaren

Het aandeel Air France-KLM - Air France-KLM leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijke min van 48 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

De belegger die het aandeel in 2007 kocht staat nu op een beperkt verlies van 48 procent. Gemeten vanaf 2012 noteert het aandeel op een winst van 31 procent. Over de voorbije 3 maanden staat het aandeel op een winst van 23 procent.

Het gemiddelde Nederlandse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 135 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Pharming , Kardan en Snowworld .

Maandag zal het Nederlandse Air France-KLM - Air France-KLM met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 26,34 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 25,78 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Air France-KLM - Air France-KLM in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 533 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1,3 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 6,45 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,02 cent. Air France-KLM - Air France-KLM 's dividendrendement komt neer op 0,24 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaartbedrijven ligt op een nihile 1 procent.

Laatste taxaties rond de 9 euro

De laatste 3 adviezen voor het luchtvaartbedrijf zijn afkomstig van HSBC , Barclays en Credit Suisse

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Air France-KLM - Air France-KLM 's marktkapitalisatie 2,51 miljard euro.

Historische koersen Air France-KLM - Air France-KLM

fundamantele data airfrance-klm

Het aandeel sloot vrijdag op 8,39 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.