Rumoer bij Tesla

Het aandeel Tesla is de laatste tijden extreem volatiel. Uiteraard zorgden de berichten van topman Elon Musk dat hij het bedrijf wellicht van de beurs zou willen halen, op een koers van 420 dollar, voor een opstuwing. Voor het gros van de analisten is het nog gissen hoe de toekomst er uit ziet want er is veel twijfel of Musk het überhaupt zou kunnen betalen. Bij een koers van 420 dollar komt de marktkapitalisatie van Tesla uit zo'n 72 miljard dollar.

Top 10 concurrenten Tesla 2018/2019

Musk zou de overname kunnen doen met behulp van geld uit het Midden-Oosten maar ook hier zijn veel twijfels over. Eerder downgrade analist Rajvindra Gill van Needham & Co. zijn advies voor het aandeel. Dit op nieuws door uitval van orders voor de Model 3. Ook het animo voor de Model S en de X zou wereldwijd tanende zijn. Dit is echter niet in de VS het geval want hier staat Tesla qua orders fier bovenaan. Bij zakenbank JP Morgan werden de taxaties voor het aandeel ook verlaagd. De zakenbank zou het niet verbazen dat het aandeel 40 procent lager zou komen te staan.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 20,36 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 11,76 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 1,04 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een verlies per aandeel van 5,5 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -64,63 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste taxaties rond de 308 dollar

Needham & Co., Morgan Stanley en KBC Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Tesla Motors's marktkapitalisatie 57,43 miljard dollar.

Het aandeel staat om 16.03 0,37 procent hoger op 355,49 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Tesla Motors

aandeel teslamotors

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.