Adviezen Citigroup naar houden

Na de recente afboekingen op haar hypothekenportefeuilles door Citigroup werden deze week de adviezen voor het aandeel unaniem teruggezet. Desondanks blijft het gemiddelde koersdoel voor het aandeel nog ruim boven de huidige koers. Door de gedaalde aandelenkoers noteert het aandeel nu met de laagste koers-winstverhouding sinds 2004. Sinds 2004 is ieder jaar de koers-winstverhouding van het aandeel licht gedaald. Van een kleine 16 in 2004 tot 13 in 2006. De forward pe (de slotkoers / winst per aandeel in 2006) bedraagt 8,25.

17 oktober jongstleden meldde Citigroup een verlies over het derde kwartaal van 2,21 miljard dollar. In het derde kwartaal boekte Citigroup 6,5 miljard dollar af op haar hypothekenportefeuille. Afgelopen zondag werd aangekondigd dat hier nog een bedrag tussen de 8 en 11 miljard dollar bij gaat komen.

Lehman Brothers handhaaft vandaag haar koopadvies voor het aandeel. De analisten van Lehman Brothers verlagen het koersdoel voor Citigroup vanwege de verwachtingen die de zakenbank onlangs uitsprak. Citigroup meldt dat zij verwacht $8 - $11 miljard minder opbrengsten te zullen genereren in het vierde kwartaal van 2007 vanwege de onrust op de sub-prime markt van de Verenigde Staten.

Analist Frank Braden (CFA) van Standard & Poors handhaafde maandag zijn houdenadvies voor het aandeel. Zijn taxatie voor de winst per aandeel dit jaar gaat omlaag van 3,80 dollar naar 2,47 dollar. De taxatie voor de winst per aandeel 2008 gaat omlaag van 4,50 dollar naar 4,40 dollar. Ondanks dat Citigroup al veel heeft afgeschreven op haar portefeuilles is er nog steeds een flinke exposure van rond de 55 miljard dollar naar sub-prime gerelateerde assets aldus analist Braden.