Analistenkorps noemt Aegon juist geprijsd

De koers van het aandeel Aegon lijkt nu, mede door de recente koersverliezen van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. De consensus van de analisten stelt dat het aandeel Aegon op dit niveau eerlijk gewaardeerd is. Het aandeel wordt momenteel door 18 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 5,86 euro. Dit is circa 4 procent meer dan de huidige koers van 5,62 euro.

Weinig twijfel waarderingen Aegon

aandelenanalyse

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 23,18 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 57,81 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,39 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 67 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 8,39.

Fors dividend Aegon

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,28 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 4,98 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de verzekeraars levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Meest recente koersdoelen rond de 6 euro

De meest recente adviezen voor de verzekeraar zijn afkomstig van KBC Securities, Jefferies & Co. en Barclays .

Aegon 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 11,38 miljard euro. Het aandeel Aegon bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Aegon maar liefst 22 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 6 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 13 procent lager.

Historische koersen Aegon

koersgrafieken aegon

Om 12.58 staat het aandeel 2,24 procent hoger op 5,62 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.