Analisten noemen Sligro op fair value

De koers van het aandeel Sligro lijkt nu, mede door de koersstijgingen van de laatste tijd, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. De consensus van de analisten stelt dat het aandeel Sligro op dit niveau eerlijk gewaardeerd is. Het aandeel wordt momenteel door 4 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de actuele richtprijzen voor het aandeel staat op 40,33 euro. Dit is zo'n 3 procent meer dan de huidige koers van 40 euro.

Veel onzekerheid waarderingen Sligro

fundamenteel onderzoek

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,46 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 2,14 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sligro in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 169 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,73 euro verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 23,12 te liggen.

Fors dividend Sligro

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 9,01 euro. Sligro 's dividendrendement ligt dus op 22,53 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarkten ligt op een nihile 1 procent.

Recentste taxaties rond de 42 euro

DeGroof Petercam, Kepler Capital Markets en KBC Securities gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Sligro 's beurswaarde 1,76 miljard euro. Het aandeel Sligro was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Sligro maar liefst 28 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 31 en de 40 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 188 procent hoger.

Historische beurskoersen Sligro

financiele analyse sligro

Het aandeel sloot vrijdag op 40 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.