Sligro bij hoogste dividendaandelen in Nederland

Fors dividend Sligro

Beleggers in het aandeel Sligro kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Sligro nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. De consensus van het dividend ligt op 9,01 euro per aandeel. Sligro 's dividendrendement komt hiermee op 23,71 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarktsector ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen Sligro

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,46 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 2,14 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sligro in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 169 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1,73 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 21,97 te liggen.

Actuele koersdoelen nabij de 42 euro

KBC Securities, Kepler Capital Markets en DeGroof Petercam gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Sligro ' momenteel circa 1,67 miljard euro. Het aandeel Sligro bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Sligro maar liefst 25 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 31 en de 41 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 203 procent hoger.

Om 10.15 staat het aandeel 0,66 procent hoger op 38 euro.

Historische koersen Sligro

financiele analyse sligro

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.