ING flink afgestraft

Svenhubens
Sven Hubens

ING is de afgelopen dagen hard afgestraft vanwege nieuws over witwaspraktijken die via een vestiging van ING in Rusland zouden hebben plaatsgevonden. Het zou gaan om een flinke witwaspraktijk, opgezet door de Russische Troika Bank. ING heeft nog geen uitleg of commentaar gegeven. De markt houdt hier niet van en de koers heeft behoorlijke klappen opgevangen in de laatste dagen. De koers zakte met bijna 10% van bijna €11.80 naar €10.80.

Beurskoers ING Groep

Ingkoers

Eerdere schikking ING Groep

ING heeft eerder al geschikt voor €775 miljoen omdat ze qua compliance ernstig tekort zijn geschoten in het voorkomen van witwaspraktijken. Het is nog niet duidelijk of deze Russische affaire onder deze schikking gerekend mag worden. De rol van ING in de Russische witwaspraktijken is waarschijnlijk beperkt, maar beleggers vrezen even het ergste en hebben het aandeel in de verkoop gegooid.

Sterke business

De zaken gaan goed bij ING. Het onderliggende resultaat in 2018 was erg sterk en ING voldoet ruim aan de Basel IV eisen en heeft een sterke balans.

Ingbeurskoers

Momenteel betaalt u ongeveer 8.5 keer de winst per aandeel. Dat is niet veel, maar de problemen rondom de witwaspraktijken kunnen het aandeel nog verder raken. Echter is ING een geschikt aandeel om op te pikken op verdere dips. De koers is aantrekkelijk en u ontvangt meer dan 6% dividendrendement. Daarnaast zegt ING dat het verbeteren van de compliance de hoogste prioriteit heeft. Een eerste positie kan onder de €11 worden ingenomen. Vanwege mogelijk toenemende volatiliteit rondom ‘witwasnieuws’ is het aan te raden niet te snel een volwaardige positie in te nemen. Onder de €10 lijkt een volwaardige positie een prima keuze.

De auteur, Sven Hubens, is oprichter van Hubens Capital (www.hubenscapital.com). Hubens Capital richt zich op het geven van vermogensadvies aan particulieren en het analyseren van de vooral wat kleinere value stocks.