Omzetstijging Carmax aldus consensus analisten

Morgen komt het Amerikaanse Carmax met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 18,25 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het concern 17,12 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carmax in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 830 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,7 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 13,58.

De consensus van de analisten luidt dat Carmax geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de automobielproducten/dienstensector ligt op een nihile 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Carmax' momenteel circa 11,91 miljard dollar. Het aandeel Carmax was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Carmax 5 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 55 en de 82 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 381 procent hoger.

Het aandeel sloot woensdag op 63,84 dollar.

Historische koersen aandeel Carmax

aandelenanalyse carmax

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.