Analistenkorps noemt RELX juist geprijsd

De beurskoers van het aandeel RELX lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel RELX dus op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 6 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. De gemiddelde richtprijs (fair value) staat op 19,53 euro. Dit is zo'n 0,46 procent meer dan de huidige koers van 19,44 euro.

Taxaties voor RELX geconcentreerd

fundamantele data

De omzet van RELX over dit jaar komt uit op 9 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 7,49 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten RELX in beeld plus taxaties 2018

aandeel

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 1,79 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,03 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 18,87.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,52 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 2,67 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de uitgeverijen levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 19 euro

De laatste 3 adviezen voor de uitgever zijn afkomstig van KBC Securities, Morgan Stanley en Barclays.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt RELX's marktkapitalisatie 20,6 miljard euro. Het aandeel RELX was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel RELX 16 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 20 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 267 procent hoger.

Historische beurskoersen RELX

aandeel relx

Om 9.28 stond het aandeel 0,51 procent hoger op 19,44 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.