Allianz wordt door analisten fair gewaardeerd aandeel genoemd

De beurskoers van het aandeel Allianz lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Allianz dus op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 19 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 217,79 euro. Dit is circa 1 procent meer dan de huidige koers van 200,4 euro.

Koersdoelen voor Allianz varieren

financiele analyse

De omzet van Allianz over dit jaar komt uit op 129,45 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 96,03 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Allianz in beeld plus taxaties 2019

aandeel

De meeste analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 7,92 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Allianz's resultaat per aandeel op een winst van 18,89 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,61 uit.

Fors dividend Allianz

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 9,54 euro verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 4,76 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de financiële dienstverleners ligt op een summiere 1 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 228 euro

UBS, Barclays en Kepler Capital Markets gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Allianz's beurswaarde 87,95 miljard euro. Het aandeel Allianz was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel Allianz 8 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 170 en de 216 euro.

Historische beurskoersen Allianz

aandeel allianz

Het aandeel sloot zondag op 200,4 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.