Allianz bij hoogste dividendaandelen in Duitsland

Beleggers in het aandeel Allianz kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Allianz nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 9.62 euro. Allianz 's dividendrendement komt dus op 4.86 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de financials ligt op een magere 0.73 procent.

Historische dividendrendementen Allianz

Morgen zal het Duitse Allianz haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Muenchen volgens de analisten uit op 133.97 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 103.71 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Allianz in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Allianz Jakarta ©

Allianz
Allianz


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 6.76 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 16.41 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 12.06.

Recente koersdoelen rond de 221 euro

Deutsche Bank , Citigroup en JP Morgan gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 83.79 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel 9 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 117 en de 233 euro.

Historische koersen Allianz

aandelenanalyse allianz

Klikt u hier voor dividend aandeel Allianz. Het aandeel staat om 10.55 0.79 procent lager op 197.86 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.