Overname Wirecard goed ontvangen door analisten

Wirecard kondigde eind juni de overname van Citi Prepaid Card Services aan, waarmee het Duitse softwarebedrijf zijn entree maakt op de Noord-Amerikaanse betaalmarkt. Analisten zijn content met de overname, die volgens hen Wirecard op langere termijn de nodige waarde zal opleveren en daarom vasthouden aan hun positieve adviezen.

Op 29 juni maakte Wirecard bekend Citi Prepard Card Services over te nemen, zonder daarbij financiële details bekend te maken. Naar eigen ramingen voegen de Duitsers meer dan 20 miljoen dollar aan EBITDA toe voor het boekjaar 2017.

De overname komt niet geheel als een verrassing. Wirecard heeft al meermaals aangegeven uit te willen breiden in de Verenigde Staten om zo verder te kunnen groeien. In Europa is het bedrijf na WorldPay namelijk de grootste betalingsverkeerverwerker en heeft het de afgelopen jaren overnames gedaan in Zuidoost Azië, het Midden Oosten en Zuid-Amerika.

Analisten verwachten dat de wereldwijde prepaid card markt in 2022 zal zijn gegroeid tot 3,1 biljoen en daar wil Wirecard zijn graantje van meepikken.

Louter koopadviezen

Analist Markus Friebel van Independent Research stelt dat de overname strategisch gezien zinvol is, omdat Wirecard hierdoor zijn activiteiten in de belangrijke Amerikaanse markt kan uitbreiden. Friebel heeft het advies voor het aandeel op ‘kaufen’ staan met een koersdoel van 49 euro.

BNP Paribas hanteert een ‘outperform-advies’ voor Wirecard en stelt dat de overname van Citi Prepad Card Services ervoor zorgt dat de Duitsers direct een stevige voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten. Het koersdoel is vastgesteld op 50 euro.

Volgens Jefferies heeft Citi Prepaid Card Services een ervaren management, een uitgebreid netwerk en breed klantenbestand en is daarom de aankoop door Wirecard een koopadvies waardig. De analisten hanteren daarbij een koersdoel van 54 euro.

Geen heftige koersreactie

De koers van Wirecard heeft niet tot nauwelijks gereageerd op de overname. Waar de koers op 28 juni, een dag voor de aankondiging van de overname, sloot op 38,72 euro, staat deze inmiddels 2,5% hoger.

Ten opzichte van een jaar geleden staat de koers 12,2% hoger, maar vanaf begin 2016 noteert deze een verlies van 14,6%.

Wirecard noteert op een koers-winstverhouding van 32,4 en biedt een dividendrendement van 0,3%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.