Emissie verbetert risicoprofiel DPA

DPA heeft afgelopen donderdag met de onderhandse plaatsing van 5 miljoen nieuwe gewone aandelen 9 miljoen euro opgehaald. Analisten stellen dat door deze kapitaalinjectie het risicoprofiel van de detacheerder substantieel is verbeterd, maar blijven vooralsnog negatief in hun verwachtingen voor het aandeel.

Door onze redactie

Uitgifte
DPA kondigde de emissie 4 mei jongstleden al aan en kende een uitoefenprijs van 1,80 euro per aandeel. Door de uitgifte van deze nieuwe gewone aandelen bedraagt het totale aantal uitstaande aandelen nu 17.762.495.

De detacheerder zal een groot deel van de opbrengsten van de emissie gebruiken voor de financiering van een belang van 49% in DPA Supply Chain People (SCP), waarin DPA al een belang had van 51%. Daarnaast wordt de opbrengst gebruikt voor de aflossing van 1 miljoen euro van een achtergestelde lening en voor aanvulling van het werkkapitaal.

Noodzakelijk
Analist Frank van Wijk van SNS Securities stelt in een reactie dat het noodzakelijk was voor DPA om extra geld te verkrijgen vanwege zijn wankele financiële positie. Met de kapitaalinjectie is het risicoprofiel van DPA substantieel verbeterd, aldus de analist.

De analist blijft wel vasthouden aan zijn reduce-advies, omdat hij nog veel onzekerheden rond het aandeel ziet. Het koersdoel van Van Wijk voor het aandeel bedraagt 2 euro.

Weinig belangstelling
Slechts 3 analisten volgen momenteel actief het aandeel. Beleggers Belangen heeft een houdadvies voor het aandeel uitstaan, terwijl Beursexpres en SNS Securities beide een verkoopadvies hebben afgegeven. Dit levert een licht negatieve consensus op.

Alleen SNS Securities heeft een koersdoel afgegeven, te weten 2 euro, waardoor het gemiddeld koersdoel niet relevant is aangezien het gebaseerd is op slechts 1 koersdoel.