Jefferies verhoogt koersdoel Nvidia

Computerhardwareproducent Nvidia heeft een behoorlijke koersrit achter de rug, maar Jefferies denkt dat er nog meer in het vat zit en heeft in aanloop naar de presentatie van de tweede kwartaalcijfers het koersdoel opwaarts bijgesteld. De analisten stellen daarbij dat het momentum voor Nvidia de komende periode verder kan verbeteren.

Jefferies heeft op 8 augustus zijn koersdoel voor Nvidia verhoogd met 23% van 56 dollar naar 69 dollar. Op het huidige koersniveau van 59 dollar ziet de Amerikaanse zakenbank zodoende een opwaarts koerspotentieel van 16,9%.

Jefferies stelt dat in aanloop naar de presentatie van de tweedekwartaalcijfers over het fiscale boekjaar 2017 op 11 augustus er kansen liggen voor beleggers om in te stappen. De producten die Nvidia aanbiedt hebben momentum en de kans bestaat dat het momentum in de komende 18 maanden verder zal verbeteren.

Verder stelt de Amerikaanse zakenbank dat de focus van Nvidia op Virtual Reality producten, die hogere gemiddelde verkoopprijzen en marges hebben, een grote rol kan gaan spelen om de resultaten van het bedrijf verder op te stuwen.

Ook wijst Jefferies op de beter dan verwachte pc-prestaties van Intel en Advanced Micro Devices (AMD) in het afgelopen kwartaal, waar Nvidia volgens de analisten ook van geprofiteerd moet hebben. Jefferies hanteert voor Nvidia een ‘buy-advies’.

Verwachtingen overtreffen

Gemiddeld verwachten analisten dat Nvidia op jaarbasis de omzet heeft zien stijgen met 17% tot 1,35 miljard dollar en de winst per aandeel met 136,4% tot 48 dollarcent. Dit ligt in lijn met de ramingen die Nvidia zelf heeft afgegeven. Over de afgelopen 9 kwartalen wist Nvidia echter 7 keer de verwachtingen te overtreffen wat betreft de omzet en voor de winst per aandeel zelfs 8 keer.

De koers van Nvidia is het afgelopen jaar hard opgelopen en staat op jaarbasis maar liefst 159,3% hoger. Ten opzichte van begin 2016 staat de koers 78,2% hoger. Het aandeel wordt verhandelt op een koers-winstverhouding van 40,8 en biedt een dividendrendement van 0,8%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.