Analisten vinden Elia fair gewaardeerd aandeel

De koers van Elia lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Elia zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. 4 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de actuele richtprijzen voor het aandeel staat op 64,5 euro. Dit is zo'n 0,16 procent meer dan de huidige koers van 64,8 euro.

Veel twijfel waarderingen Elia

fundamenteel onderzoek

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,24 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2018 toen het concern 1,82 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Elia in beeld plus taxaties 2019

koersdata

De meeste analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 249 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3,89 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 16,66 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,68 euro per aandeel. Elia's dividendrendement komt hiermee uit op 2,59 procent. Het doorsnee dividendrendement van de energiesector ligt op een zeker aantrekkelijke 2 procent.

Laatste taxaties rond de 66 euro

De meest recente adviezen voor het energiebedrijf zijn afkomstig van DeGroof Petercam, Citigroup en KBC Securities.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Elia's marktkapitalisatie 4 miljard euro. Het aandeel Elia was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel Elia maar liefst 25 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 52 en de 66 euro.

Historische koersen Elia voorbije 10 jaar

koersdata elia

Het aandeel staat om 10.32 0,15 procent hoger op 64,8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.