Donderdag eerste cijfers Ahold-Delhaize; forse omzetgroei volgens analisten

Ahold Delhaize zal morgen voor het eerst als nieuwe combinatie haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. Deze cijfers dus op basis van historische consolidaties.

Aandeel Ahold dividend

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 59,38 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 38,2 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Ahold Delhaize in beeld plus taxaties 2016

Aholddelhaize

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,42 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,23 euro verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 17,59.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,58 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,68 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarktsector ligt op een zeker aantrekkelijke 3,93 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ahold Delhaize's marktkapitalisatie 16,67 miljard euro.

Om 14.52 staat het aandeel 0,49 procent lager op 21,64 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.