Aandeel Halliburton aan kop qua Amerikaanse dividendaandelen

Fors dividend Halliburton

Beleggers in het aandeel Halliburton kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Halliburton nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,73 cent. Het dividendrendement van Halliburton ligt hiermee op 3,37 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2 procent.

Dividendrendementen Halliburton

Halliburton zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 24,02 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen de omzet 24 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Halliburton in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,14 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,32 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,42 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Halliburton's beurswaarde 18,93 miljard dollar. Het aandeel Halliburton bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel Halliburton 51 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 21 en de 45 dollar.

Het aandeel sloot maandag op 21,68 dollar.

Koershistorie Halliburton 2007-2019

fundamenteel onderzoek halliburton

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.