Momenteel zeer fors dividend Aegon

Fors dividend Aegon

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Aegon nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,26 cent. Aegon 's dividendrendement komt hiermee op 4,9 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraars ligt op een nihile 1,90 procent.

Dividendrendementen Aegon

Morgen komt het Nederlandse bedrijf Aegon met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De omzet van Aegon over dit jaar komt uit op 22,23 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 34,96 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2016

historical prices

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 899 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 47 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,3 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 5 euro

Het aandeel Aegon wordt door 26 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 4,95 euro. Dit is circa 5 procent minder dan de huidige beurskoers van 5,31 euro.

Beleggers Belangen, ABN AMRO en JP Morgan gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aegon 's marktkapitalisatie 11,13 miljard euro.

Om 9.28 staat het aandeel 0,36 procent lager op 5,31 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.