Sligro dit jaar outperformer in sector, nog steeds hoog dividendrendement

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 7 procent tot één van de betere aandelen van haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de supermarktsector leverde de dit jaar jaar een winst op van 0,9 procent. Andere sterk presterende vakgenoten zijn o.a. Curis Inc, Grubhub Inc. en Domino's Pizza. Bij de sectorverliezers horen o.a. Papa Murphys Holdings Inc., Natural Grocers By Vitamin Cottage Inc en Pain Therapeutics.

Rendementen Sligro versus supermarktsector

historical prices

Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 47 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een beperkte winst van 28 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers supermarktsector

fundamental research

Gemiddeld kost de sector nu 26 maal de winst per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 34 procent hoger en staat sinds 2007 33 procent hoger.

Fors dividend Sligro

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,35 euro verwacht. Het dividendrendement van Sligro ligt hiermee op 3,81 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarkten ligt op een magere 1,41 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,55 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 2,81 miljard euro bedroeg. Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 99 miljoen euro.

Over dit jaar ligt de consensus van Sligro 's resultaat per aandeel op een winst van 2,31 euro. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 15,33 te liggen.

Historische omzetten en taxatie Sligro

fundamenteel onderzoek

Jongste koersdoelen rond de 34 euro

Het aandeel Sligro wordt door 9 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 35,33 euro. Dit is circa 0,2 procent minder dan de huidige koers van 35,41 euro.

Beleggers Belangen, DeGroof Petercam en ING gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Historische koersen Sligro

fundamenteel onderzoek sligroOm 17.04 staat het aandeel 0,82 procent hoger op 35,41 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.