Air France-KLM dit jaar stevige outperformer in Nederland

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 37 procent één van de beste aandelen in Nederland. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel hoger (+7 procent). Het doorsnee Nederlandse aandeel nam sinds begin dit jaar ruim 6,77 procent in waarde toe.

Rendementen Air France-KLM - Air France-KLM versus Nederlandse aandelen

historical returns

Buy & hold rendementen aandeel Air France-KLM - Air France-KLM over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 69 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een extreem verlies van 79 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 25,09 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 24,85 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Air France-KLM - Air France-KLM in beeld plus taxaties 2016

beurskoers

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 374 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,24 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 5,73.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,01 cent. Air France-KLM - Air France-KLM 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,14 procent. Het gemiddelde dividend van de luchtvaartbedrijven ligt op een schamele 0,46 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 7 euro

Het aandeel Air France-KLM - Air France-KLM wordt door 21 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 6,03 euro. Dit is circa 14 procent minder dan de huidige koers van 7,1 euro.

De laatste 3 adviezen voor luchtvaartsector zijn afkomstig van UBS Barclays en Morgan Stanley

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Air France-KLM - Air France-KLM 's marktkapitalisatie 2,1 miljard euro.

Historische beurskoersen Air France-KLM - Air France-KLM

beurskoers airfrance-klmHet aandeel sloot vrijdag op 7,1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.