Analisten gaan uit van recordjaar voor Carmax

Morgen publiceert het Amerikaanse bedrijf Carmax haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 15,78 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 14,27 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carmax in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyses

De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 630 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Carmax 's resultaat per aandeel op een winst van 3,28 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 17,02.

Dividenduitkeringen worden van Carmax niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de automotive bedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 1,65 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Carmax 's marktkapitalisatie 11,66 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 55,82 dollar.

Historische koersen Carmax voorbije 10 jaar

aandelenanalyses carmax

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.