Analisten: American Express op stoom voor recordomzet

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf American Express met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van American Express over dit jaar komt uit op 32,43 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 33,29 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten American Express in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 5 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5,63 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 13,62.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,32 dollar. American Express 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,72 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de financiële dienstverleners levert een beperkt dividendrendement van circa 1,05 procent op.

Recentste taxaties rond de 3100 dollar

De meest recente adviezen voor het financiële bedrijf zijn afkomstig van Credit Suisse Jefferies & Co. en Goldman Sachs .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt American Express 's marktkapitalisatie nu 74,29 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 76,67 dollar.

Historische beurskoersen American Express

historische koersen americanexpress

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.