American Express wil door overname Kabbage VS MKB markt domineren

Het aandeel American Express koerst sinds het uitbreken van de coronacrisis toch nog redelijk stabiel. Sinds medio maart koerste het aandeel rond de 90 dollar en sindsdien bewoog het aandeel tussen e 80 en de 100 dollar. Deze uitslagen vallen relatief gezien nog mee in vergelijking met de andere VS megacaps die veel meer bewogen.

Beurskoers American Express

Bank of america koers

Midden augustus kondigde American Express aan om het fintechbedrijf Kabbage te gaan overnemen. Kabbage is een kleine Amerikaanse speler op het gebied van creditcards en is vooral gespecialiseerd op het gebied van kasstroommanagement voor het MKB.

Kabbage overname american express

Met de overname van Kabbage wil American Express haar positie in de Amerikaanse MKB-markt verder uitbreiden. American Express neemt echter niet de leningenportefeuille van het bedrijf over, deze gaan naar een andere entiteit. Volgens Bloomberg zou de overnameprijs van Kabbage rond de 850 miljoen dollar kunnen liggen (American Express heeft de overnameprijs niet bekend gemaakt). Kabbage komt voort uit Softbank, dat in 2017 ruim 250 miljoen dollar in het bedrijf investeerde.

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 36,27 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 45,12 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten American Express in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

American tourister shop Kyiv ©

American
American


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 2,62 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,25 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 30,28 uit.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,73 dollar. American Express's dividendrendement ligt dus op 1,76 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de financiële dienstverleners ligt op een nihile 0,8 procent.

Recentste taxaties rond de 97 dollar

De laatste 3 adviezen voor het financiële bedrijf zijn afkomstig van UBS, JP Morgan en Citigroup.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt American Express's marktkapitalisatie 83,34 miljard dollar. Het aandeel American Express was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel American Express 16 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 67 en de 138 dollar.

Historische beurskoersen American Express

koersgrafieken americanexpress

Klikt u hier voor dividend aandeel American Express. Het aandeel sloot maandag op 98,4 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.