Aandeel Aegon dit jaar bij slechtste Europese verzekeraars

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijk verlies van 13 procent tot één van de slechter presterende aandelen bij de verzekeraarssector. Het doorsnee aandeel uit de verzekeraarssector leverde de dit jaar een winst op van 2,8 procent. Andere aandelen uit de peergroup met grote koersverliezen zijn o.a. Unipol , NN Group en ASR. Bij de sectorwinnaars bevinden zich o.a. ASR, Allianz en Mapfre .

Rendementen Aegon versus verzekeraarssector

equity research

Buy & hold rendementen aandeel Aegon over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een aanzienlijk verlies van 71 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 25 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 21 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op 1,26 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 24 procent hoger en staat sinds 2007 10 procent lager.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 22,89 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 37,6 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2016

aandeel

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 1,39 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 64 cent over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 7,11 te liggen.

Fors dividend Aegon

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,27 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 5,93 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraars ligt op een relatief royale 2,42 procent.

Laatste taxaties rond de 5 euro

HSBC , Kepler Capital Markets en ER Capital gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aegon 's marktkapitalisatie op dit moment 9,56 miljard euro.

Historische koersen Aegon

aandeel aegonHet aandeel staat om 17.29 1,94 procent hoger op 4,55 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.