Atos forse outperformer in Europese softwaresector

Het aandeel was de afgelopen 10 jaar door de enorme winst van 129 procent één van de beste aandelen van de softwarebedrijven. Het gemiddelde aandeel uit de softwarebedrijven leverde de afgelopen 10 jaar een winst op van 16 procent. Overige goed presterende aandelen in de sector zijn o.a. Avanquest Software AG , Digital Bros en Isra Vision. Bij de sectorverliezers zitten o.a. SSH Communications Security, Prologue en Medasys.

Rendementen Atos Origin versus softwaresector

equity research

Buy & hold rendementen aandeel Atos Origin over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors winst van 129 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 150 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers softwaresector

historical returns

Gemiddeld kost de sector nu 10 maal de winst per aandeel. De sector noteert op -0,25 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 38 procent hoger en sinds 2007 16 procent hoger.

Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Atos Origin over dit jaar komt uit op 12,79 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 11,72 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Atos Origin in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 895 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 8,32 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 14,47 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,75 euro per aandeel. Atos Origin's dividendrendement komt hiermee uit op 1,45 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 3,27 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Atos Origin's marktkapitalisatie 12,37 miljard euro.

Historische koersen Atos Origin

fundmantele data atosoriginOm 15.04 staat het aandeel 0,21 procent lager op 120,35 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.