Optimisme over Tesla ondanks hoge kosten Model 3

Het aandeel Tesla Motors staat weer helemaal in de spotlights op Wall Street . Dit mede door de lancering van de nieuwe Model 3, waar diverse analisten echter wel vrij sceptisch zijn door de vrij hoge kosten. Cathie Wood, CEO bij het Amerikaanse ARK Invest stelde eerder deze maand op zakenzender CNBC dat Tesla Motors zeker veel meer waard is dan de huidige 51 miljard dollar op de beurs.

De hedgefondsmanager stelt verder dat het bedrijf in transitie is en dat dit op termijn de waarde van het bedrijf zeker zal verhogen. Eén daarvan is de introductie van de zelfrijdende taxi’s. Analist Ben Kallo van Robert W. Baird gaf onlangs een koopadvies bij een koersdoel van maar liefst 566 dollar voor het aandeel. Het aandeel sloot dinsdag op 330 dollar.

De omzet van Tesla Motors over dit jaar komt uit op 11,5 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 7 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettoverlies van 974 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een verlies per aandeel van 5,8 dollar over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op -57,78 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Tesla Motors geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,10 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Tesla Motors's marktkapitalisatie nu 44,04 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 335,1 dollar.

Historische koersen Tesla Motors

aandelenanalyses teslamotors

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.