BlackBerry in spotlights, Citron noemt het een overnamekandidaat Apple

De laatste weken kwam het aandeel BlackBerry weer meer onder de aandacht op Wall Street . Dit door een researchrapport van de bekende shortseller Citron die het aandeel nu ondergewaardeerd vindt. Citron stelt dat het aandeel zeker 20 dollar waard is. Dit vooral door de onderdelen Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI), zelfrijdende auto’s en cyberveiligheid.

Voorheen was natuurlijk de BlackBerry telefoon het enige bekende product van het bedrijf (dat eerder Research in Motion heette). Het bedrijf heeft als het ware de handdoek in de ring geworden nadat het jarenlang strijd voerde tegen Alphabet , Apple en Samsung.

Citron noemt BlackBerry ook een overnamekandidaat voor onder andere Apple dat nu ook verder wil gaan inzetten op alles wat bij de zelfrijdende intelligente auto’s hoort.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 988,5 miljoen dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,31 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten BlackBerry in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 12 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 2 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 564,5 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het doorsnee dividend van de mobiele telefonie aanbieders ligt op een schamele 0,36 procent.

BlackBerry 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 5,88 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 11,29 dollar.

Historische koersen BlackBerry

fundamenteel onderzoek blackberry

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.