BlackBerry spreekt van voortgang transitie naar software

In juni werd het aandeel BlackBerry nog gigantisch hard afgestraft op nieuws over een verdere omzetdaling over het afgelopen kwartaal (-39 procent). Diverse analisten stellen echter dat beleggers te overdreven negatief reageerden en dat het bedrijf goed op weg is met haar transitie van een hardwarebedrijf naar een softwarebedrijf.

Het bedrijf wil zich veel meer gang richten op eigen software met diensten daar omheen. Sinds begin dit jaar staat het aandeel ruim 44 procent hoger. BlackBerry ’s winstmarges zijn vooral vanwege de softwareverkopen weer op aan het lopen. Software AG en de bijbehorende diensten maken ondertussen al 69 procent uit van haar totale omzet. Vorige maand verhoogden de analisten van BMO Capital hun koersdoel van 9 naar 10 dollar bij een houdadvies. Maandag herhaalden de analisten het wederom.

BlackBerry komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 916,18 miljoen dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,31 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten BlackBerry in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 17 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 3 cent over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op een heel forse 332,33 te liggen.

Dividenduitkeringen worden van BlackBerry niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de mobiele telecommunicatie sector ligt op een summiere 0,93 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 10 dollar

Morgan Stanley , ABN AMRO en Raymond James gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van BlackBerry ' nu rond de 5,2 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 9,97 dollar.

Historische koersen BlackBerry afgelopen 10 jaar

koersdata blackberry

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.