BlackBerry dooft het licht op zijn iconische telefoons

  • BlackBerry (NYSE:BB) mag dan voorbij de jaren negentig zijn gegaan, het is nog steeds het einde van een tijdperk nu het bedrijf de ondersteuning en service voor de iconische telefoons die op zijn eigen besturingssysteem draaien, afsluit.
  • Dat komt op een schema dat BlackBerry vorig jaar besprak, en het betekent dat apparaten die draaien op BlackBerry 10 (inclusief de BlackBerry Classic, Passport en Leap, evenals de Z-serie en Q-serie), BlackBerry 7.1 (inclusief telefoons als the Bold, Curve, Torch, Storm en Pearl) en BlackBerry PlayBook 2.1 zullen vandaag op geen enkele manier meer betrouwbaar werken.
  • BlackBerry , voorheen Research In Motion, regeerde ooit over de wereld die bekend zou worden als 'smartphones' met zijn toetsenbordgebaseerde apparaten die zijn geoptimaliseerd voor tekstberichten. Maar een massale uittocht van consumenten naar de iPhone (NASDAQ:AAPL) en later telefoons met het Android-besturingssysteem (GOOG, GOOGL), bevestigde zijn lot als een uiteindelijk apparaat.
  • Dat leidde er uiteindelijk toe dat BlackBerry in 2016 zijn naam aan TCL in licentie gaf voor de productie van Android-telefoons van het merk BlackBerry , een samenwerking die vorig jaar eindigde.