Aegon underperformt dit jaar Europese verzekeraarssector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse min van 18 procent tot één van de slechtere aandelen binnen haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de Europese verzekeraarssector leverde de dit jaar een winst op van 12,6 procent. Andere slecht presterende aandelen uit de peergroup zijn onder andere Generali , NN Group en Hannover Rue . Bij de sectorwinnaars horen onder andere Mapfre , Vittoria Assicurazioni en Grupo Catalana Occidente.

Rendementen Aegon versus verzekeraarssector

financiele analyse

Buy & hold rendementen aandeel Aegon over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een fors verlies van 71 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een winst van 27 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers Europese verzekeraarssector

fundmantele data

Gemiddeld kost de sector nu 28 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 1,5 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 92 procent in de plus en sinds 2007 49 procent in de plus.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 23,12 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2016 toen het concern 53,19 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 1,35 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 64 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 6,72 te liggen.

Fors dividend Aegon

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,26 cent verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 6,05 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraars ligt op een magere 0,59 procent.

Aegon 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 9,05 miljard euro.

Historische koersen Aegon voorbije 10 jaar

fundmantele data aegonHet aandeel staat om 17.35 0,37 procent hoger op 4,3 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.