Holland Colours bij beter presterende Nederlandse microcaps

Holland Colours outperformer Nederlandse microcaps

Holland Colours behoort momenteel in het smallcapssegment tot de best presterende microcaps van Nederland. Over de afgelopen 12 maanden staat de microcap maar liefst 89 procent hoger. De Nederlandse microcaps staan 31 procent in de plus. Beleggers die het aandeel 10 jaar terugkochten staan nu op een winst maar liefst 91 procent.

Voor een aandeel Holland Colours wordt nu 38 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Nederlandse microcaps worden nu op 5 verhandeld.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. De omzet van Holland Colours over dit jaar komt uit op 81 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 77,49 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Holland Colours in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 5 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5,98 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 14,21.

Fors dividend Holland Colours

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,04 euro. Holland Colours's dividendrendement ligt dus op 3,58 procent. Het doorsnee dividendrendement van de constructiebedrijven ligt op een summiere 0,55 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Holland Colours's beurswaarde 73,13 miljoen euro.

Het aandeel staat om 17.29 0,01 procent lager op 85 euro.

Historische koersen Holland Colours

historische koersen hollandcolours

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.